Elverhøj menu
3 retter 379.-
Forret
Bruschetta
Skiver af friskbagt italiensk brød med mozzarella, cherry tomater og basilikum.
Hovedret
Vitella Gorgonzola
Tynde skiver af kalvefilet stegt ganske kort på lavagrill. Serveres med mild, hjemmelavet gorgonzolasauce.
Dessert
Chocolate Tartufo
Italiensk trøffelkugle af chokolade- og vanilieis samt Amaretto-likør.
Antipasti – Foretter
Alle forretter og supper serveres med hjemmebagt italiensk brød, ricotta og pesto.
#106 – Carpaccio
Tynde skiver af oksemørbrad, råmarineret i trøffelolie. Serveres med sprødt rucola og friskhøvlet parmaggiano reggiano, den uovertrufne parmesanost
Til denne ret anbefaler vi Piazzo Roero Arneis fl. 395,-
119,-
#107 – Antipasto
En smagsoplevelse af forskellige italienske specialiteter såsom parmaskinke, salami og mortadella. Serveres på en bund af rucola, semidry tomater, oliven og grillede artiskokhjerter
Til denne ret anbefaler vi Caldora Pinot Grigio fl. 325,-
109.-
#108 – Gamberoni all’Italiana
Rejer med hvidløg, asparges, tomater og hvidvin
Til denne ret anbefaler vi Piazzo Roero Arneis fl. 395,-
109,-
#109 – Bruschetta
Skiver af friskbagt italiensk brød med mozzarella, cherry tomater og basilikum
Til denne ret anbefaler vi Caldora Pinot Grigio fl. 325,-
79.-
#110 – Ostriconi alla Griglia
Friske østershatte stegt i smør, tilsat frisk hvidløg. Serveres på bund af rucola.
Til denne ret anbefaler vi Corte Guala Chardonnay gl. 85,- fl. 350,-
89,-
#111 – Melanzane alla Parmiggiana
Ovnbagte auberginer gratineret med parmesanost og olivenolie.
Til denne ret anbefaler vi Corte Guala Chardonnay gl. 85,- fl. 350,-
89,-
#115 – Cocktail di Gamberetti
Rejecocktail, en uundværlig salat for mange danskere, en dejlig frisk salat med iceberg, rejer, tomater og agurk med en frisk hjemmelavet thousand island dressing.
Til denne ret anbefaler vi Caldora Pinot Grigio fl. 325,-
109,-
Zuppe
#112 – Zuppe di Pomodoro
Hjemmelavet tomatsuppe af friske tomater og mynte.
Til denne ret anbefaler vi Caldora Pinot Grigio fl. 325,-
99.-
Insalata
Alle salater serveres med hjemmebagt italiensk brød, ricotta og pesto.
#116 – Insalata Caprese
Skøn klassisk italiensk salat af solmodne tomater, frisk kuglemozarella, modne avocado og friske basilikumblade. Serveres med jomfruolivenolie, balsamico og friskkværnet peber
Til denne ret anbefaler vi Ramarro Catarratto gl. 75,- fl. 275,-
109.-
#117 – Insalata Elverhøi
En stor og fyldig salat der kan udgøre en hovedret, for de der ikke ønsker de store mængder kød og som synes, salat er et “must”. Salaten er opbygget af friske tomater, fetaost, rødløg, olivenolie, grillede artiskokhjerter, semidry tomater, oliven, forskellige salater, parmaskinke, friske krydderurter, avocado, jomfru olivenolie og balsamico
Til denne ret anbefaler vi Corte Guala Chardonnay gl. 85,- fl. 350,-
139.-
Carne/Pesce – Hovedretter
Hovedretter serveres med dagens kartoffel og dagens garniture.
Alle bøffer steges medium. Giv venligst tjeneren besked, hvis De ønsker den stegt anderledes.
#134 – Filetto di Manzo con Salsa de Tartufo
Oksemørbrad med trøffelsauce.
Til denne ret anbefaler vi Piazzo Enkeltmarks Barolo “Sottocastello di Novello” fl. 595,-
269.-
#135 – Entrecote alla Griglia
Fedtmarmoreret oksekød grillet på lavagrill. Serveres med bearnaisesauce.
Til denne ret anbefaler vi Il Bacca Primtivo di Manduria fl. 495,-
259.-
#136 – Agnello in padella
Pandestegt lammekrone med rosmarin og hvidløg bagt færdig i ovnen med cherrytomater
Til denne ret anbefaler vi Ramarro Syrah gl. 75,- fl. 275,-
279.-
#137 – Filetto di Manzo con Salsa al Barolo
Oksemørbrad stegt på lavagrill. Serveres med sauce tilberedt af Barolo og friske krydderurter.
Til denne ret anbefaler vi Piazzo Enkeltmarks Barolo “Sottocastello di Novello” fl. 595,-
269.-
#138 – Filetto di Manzo con Salsa al Pepe
Peberbøf af oksemørbrad, stegt på lavagrill. Serveres med sauce af balsamico og madagaskarpeber.
Til denne ret anbefaler vi Semprebon Amarone fl. 495,-
269.-
#139 – Bistecca di filetto di manzo con pancetta
Plankebøf af oksemørbrad med bacon, kartoffelmos og champignon a la creme sauce.
Til denne ret anbefaler vi Chianti Superiore 395.-
269.-
#140 – Vitella Gorgonzola
Tynde skiver af kalvefilet stegt ganske kort på lavagrill.
Serveres med mild, hjemmelavet gorgonzolasauce.
Til denne ret anbefaler vi Il Bacca Primtivo di Manduria fl. 495,-
259.-
#141 – Dorades – Guldbars
Fisk med lækkert hvidt kød, tilberedt i ovnen med hvidvin og friske krydderurter. Serveres med blandet salat
Til denne ret anbefaler vi Corte Guala Chardonnay gl. 85,- fl. 350,-
269.-
#142 – Salmone alla griglia
Grillet laksefilet toppet med rød pesto og soltørrede tomater.
Til denne ret anbefaler vi Corte Guala Chardonnay gl. 85,- fl. 350,-
259.-
Mellemretter
Pasta
#119 – Penne alla Altopalato
Penne med stykker af brandyflamberet oksemørbrad og finthakket peberfrugt, serveres i en let fløde sennepssauce. Friskrevet parmesan og citron.
Til denne ret anbefaler vi Semprebon Ripasso gl. 89,- fl. 395,-
159.-
#120 – Fettucine Funghi Misti
Båndspaghetti med fire forskellige slags svampe, i en cremet flødesauce med trøffelolie og pinjekerner. Serveres med friskhøvlet parmesan.
Til denne ret anbefaler vi Primitivo/Merlot Campo Marina gl. 79.- fl. 325.-
159.-
#121 – Spaghetti Marinara
Spaghetti med fisk og skaldyr i en skøn frisklavet tomatsauce baseret på friske tomater, gulerødder, rød peber og hvidløg. Serveres med drys af friske krydderurter
Til denne ret anbefaler vi Corte Guala Chardonnay gl. 85,- fl. 350,-
159.-
#122 – Spaghetti con Gamberoni
Spaghetti med tigerrejer, cherry tomater, olivenolie, frisk basilikum, hvidløg og chili.
il denne ret anbefaler vi Caldora Pinot Grigio fl. 325,-
159.-
#124 – Spaghetti con Crema di Salmone Affumicato
Spaghetti i en cremet sauce af røget laks og spinat.
Til denne ret anbefaler vi Corte Guala Chardonnay gl. 85,- fl. 350,-
159.-
#125 – Penne del Contadino
Penne med cherrytomater råmarineret i olivenolie og hvidløg, tilsat finthakket rucola og semidry tomater, vendt i parmesan
Til denne ret anbefaler vi Ramarro Catarratto gl. 75,- fl. 275,-
129.-
#126 – Aldo
Båndspaghetti med finthakket bacon og skinke flamberet i brandy. Tilsat friske tomater og fløde og en anelse chili. Serveres med et drys af friskrevet parmesan
Til denne ret anbefaler vi Corte Guala Chardonnay gl. 85,- fl. 350,-
159.-
#126a – Penne di Filetto di Manzo
Penne med oksemørbrad og trøffelsauce. Serveres med et drys af friskrevet parmesan
Til denne ret anbefaler vi Semprebon Ripasso gl. 89,- fl. 395,-
159.-
Pizza i Køge hos Restaurant Elverhøi
#127 – Pizza Parma Speciale – husets specialitet
Tomatsauce, mozarella, parmaskinke, rucola, grøn pesto, pesto af soltørrede tomater og friskrevet parmesan.
159.-
#128 – Pizza Salami alla Italiano
Mascarpone, mozarella, stærk italiensk salami, rucola, grøn pesto, pesto af soltørrede tomater og friskrevet parmesanost
159.-
#128a – Pizza Bresaola Speciale
Mascarpone, mozzarella, bresaola (røget okseinderlår), rucola, grøn pesto, pesto af soltørrede tomater og friskrevet parmesanost
159.-
#129 – Pizza Montanra Speciale
Champignon, østershatte, porto bellosvampe og markchampignon.
Trøffelsauce, pinjekerner, grøn pesto og friskrevet parmesanost.
159.-
#130 – Pizza Margarita Speciale
Mascarpone, mozzarella, friske tomater, frisk basilikum, frisk kugle, mozarella og grøn pesto.
159.-
#131 – Pizza Salmone Speciale
Mascarpone, mozarella, spinat, røget laks, rucola, grøn pesto og pesto af soltørrede tomater.
159.-
#132 – Pizza Marinara Speciale
Tomatsauce, mozarella, hvidløg, capers, ansjoser og oliven. Serveres med frisk basilikum.
159.-
#133 – Pizza Tartufo
Mozzarella, kartoffel, gedeost, rosmarin, trøffelolie og mascarpone.
159.-
Børneretter
Bambini
Til børn under 12 år
3 retter 189,-
Antipasti
Forretter
#150 – Fyrtøjet
Tomatsuppe med hjemmebagt brød.
89,-
#143 – Tommelise
1 stk. hvidløgsbrød med tomat, mozzarella og basilikum.
69,-
Secondi
Hovedretter
#144 – Den lille Havfrue
Fiskefilet med pommes frites og remoulade
89.-
#145 – Klodshans
Pizza med tomat, ost og kødsauce
99.-
#146 – Nattergalen
Pizza med tomat, ost og skinke
99.-
#147 – Pigen med Svovlstikkerne
6 stk. stegte tigerrejer med salat og kartofler.
99.-
#148 – Den Grimme Ælling
Spaghetti med kødsauce.
99.-
#149 – Prinsessen på ærten
Kalvefilet med skysauce og kartofler.
119.-
#170 – Hyldemor
Pizza med tomat, ost og pepperoni.
99.-
Dolci
Dessert
#151 – Snedronningen
Vanille, jordbær og chokolade is med flødeskum og chokoladesauce.
79.-
Dessert
Dolci
#152 – Tiramisú
Hvis du er til de søde sager, er den klassiske italienske kage, hvis navn betyder kvik mig op, en nødvendighed som afslutningen på et godt måltid. Kagen er tilberedt med råcreme, mocca og likør.
89,-
#153 – Isdessert
En istallerken bestående af tre forskellige slags italiensk is. Isen er håndfremstillet på en lille dansk isfabrik efter italiensk traditioner med friske råvarer.
89,-
#154 – Chokoladekage
Serveres med friske frugter.
89,-
#155 – Æbletærte
Serveres med friske frugter.
89,-
#156 – Chocolate Tartufo
Italiensk trøffelkugle af chokolade- og vanilieis samt Amaretto-likør.
89,-
Formaggi / Ost
#159 – Formaggio misti
Her får du muligheden for at smage et varieret udbud af forskellige anerkendte italienske oste.
109,-